Reserve Foto's schepen

Hier kunnen we van alles over scheepvaart, en aanverwanten zaken discuseren.
Bij vragen mail: beheerder@zeilclipper.eu

Reserve Foto's schepen

Berichtdoor Leen B » di 03 sep 2019, 15:25

Foto's
Avatar gebruiker
Leen B
Site Chef
 
Berichten: 3080
Geregistreerd: ma 22 feb 2010, 16:08
Woonplaats: Narbonne

Re: Reserve Foto's schepen

Berichtdoor Leen B » di 03 sep 2019, 16:53

Hier een foto reportage van de MSC NIKITA die vandaag Maandag 9 Nov 2009 naar Vlissingen werd gebracht.

NIKI, de ex MSC NIKITA: van aanvaring naar sloop, OpDinsdagmorgen 1 september 2009 is het zwaar beschadigde containerschip MSC NIKITA, die na de aanvaring met de NIRINT PRIDE van afgelopen zondagmorgen 30 augustus 2009 op de Noordzee voor de kust van Hoek van Holland. De haven van Rotterdam binnen gebracht. Zij ligt nu aangemeerd in Mississippihaven waar een gedeelte van de containers zal worden gelost. Daarna worden de overige containers gelost bij de ECT in de Europahaven. Nog een vervelende bijkomstigheid ziet u op foto 4, de kustwachtboot de WAKER .Deze heeft op 7 september 2009 op de Noordzee voor Vlieland, brand in de machinekamer gehad en is dan ook totaal loss verklaard! De WAKER is onlangs naar een sloper op ‘s Gravendeel gebracht.

Woensdagnacht 9 september 2009 omstreeks -2.00 uur is het containerschip MSC NIKITA verhaald van de Europahaven naar de 1e Werkhaven van de werf KEPPEL VEROLME in de Botlek.

De MSC NIKITA arriveerde omstreeks 7.30 uur voor de Botlek het schip is total loss, en wordt niet meer gerepareerd. Volgens bergingscoördinator Paul Vermeulen van Kotug hebben experts het schip tot constructieve total loss (ctl) verklaard. Vermeulen verwacht dat de Nikita woensdagochtend naar scheepswerf Keppel Verolme gaat voor een noodreparatie. Het schip wordt daar waarschijnlijk dicht gelast en zal vermoedelijk aan een sloopwerf worden verkocht. Zie de foto’s 10 tot en met 12.

Dinsdagmorgen 10 november 2009 is de NIKI (ex MSC NIKITA) vanuit de Botlek bij de werf Keppel Verolme vertrokken, om naar Vlissingen te worden gesleept. Assistentie verleenden de sleepboten RT MAGIC, RT SPIRIT, ZP CHANDON en de SD STINGRAY.

Voorlopig gaat de NIKI eerst naar de Sloehaven in Vlissingen, daar zal men in eerste instantie proberen om haar door te verkopen en als dat niet lukt dan maakt men er een bak van en gaat ze geladen met oud ijzer naar de sloop. Leen
Avatar gebruiker
Leen B
Site Chef
 
Berichten: 3080
Geregistreerd: ma 22 feb 2010, 16:08
Woonplaats: Narbonne


Keer terug naar Zeilclipper.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron